Saltar apartados

Qui som

 

La Defensora Universitària s'encarrega de vetlar pel respecte als drets i llibertats de l'alumnat, del personal docent i investigador i del personal d'administració i serveis davant l'actuació dels diferents òrgans i serveis de la Universitat, tal com s'arreplega en l'art. 197 de l'Estatut de la Universitat d'Alacant.

No està sotmesa a instruccions ni mandat imperatiu de cap instància universitària, i les seues actuacions es duen a terme respectant els principis d'autonomia i independència, equitat i respecte a la confidencialitat. Efectua recomanacions, suggeriment i propostes per a solucionar els assumptes sotmesos al seu coneixement i per a millorar la qualitat dels serveis que presta la universitat en tots els seus àmbits.

Les seues actuacions generalment s'inicien en resposta a una queixa o reclamació, podent també actuar d'ofici així com actuar com a mediadora en la resolució de desacords o enfrontaments, previ acord de les parts implicades. 

   

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

16/05/2018
Jornada tècnica en la Universitat de Salamanca

El dia12 de maig la Defensora Universitària va assistir a la jornada tècnica de la Conferència Estatal de Defensors Universitaris (CEDU), que va tenir lloc en la Universitat de Salamanca i va tractar sobre el tema de "Protecció de dades personals: principis, novetats normatives i la seua repercussió en l'àmbit universitari". En la jornada van participar especialistes en protecció de dades privades i seguretat de la informació, així com representants dels diferents col·lectius de la comunitat universitària.

15/11/2017
XX Trobada Estatal de Defensors Universitaris

Durant els dies 8, 9 i 10 de novembre s'ha celebrat en la Campus de Conca de la Universitat de Castella-la Manxa la XX Trobada Estatal de Defensors Universitaris en el qual ha participat la defensora de la UA.

Els temes tractats han sigut: "La propietat intel·lectual en la Universitat (PDI i Estudiants)", "La llibertat de càtedra: concepte, límits i harmonització amb altres drets i obligacions" i "La funció dels Defensors Universitaris: concepte, límits i harmonització amb altres drets i obligacions".

18/05/2017
X Trobada de síndics, defensors i mediadors de la Xarxa Vives a Tarragona

Els dies  6 i 7 de Juliol es va celebrar a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona la X Trobada de síndics, defensors i mediadors de la Xarxa Vives amb la participació de la Defensora Universitària de la  Universitat d'Alacant.

El temes tractats van ser: "La independència dels síndics, defensors i mediadors universitaris", "Les normatives reguladores dels síndics, defensors i mediadors universitaris", "La participació dels síndics, defensors i mediadors universitaris en la vida i les institucions universitàries" i "La gestió, valoració i compatibilització de les absències justificades dels estudiants a classe i els exàmens".

18/05/2017
Jornada Tècnica CEDU 26/5/2017

El divendres 26 de maig se celebrarà en la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid una jornada tècnica de debat entre els defensors universitaris espanyols. El tema escollit per a l'ocasió serà: "Crisi de drets en les Universitats".

02/02/2017
Primera Trobada de Defensors/Defensores Universitaris de la Comunitat Valenciana celebrada en la Seu de La Marina de la Universitat d'Alacant el 26/1/2017

 

El dia 26 de gener va tenir lloc a Benissa la primera trobada de Defensors/Defensores de les Universitats de la Comunitat Valenciana. La reunió va començar amb la recepció per part de l'alcalde de Benissa Abel Cardona, diversos regidors i la Directora de la Seu, la professora Concha Bru. A continuació va tenir lloc una visita guiada del conjunt arquitectònic en el qual està situada la Seu a càrrec de la seua restaurador, Miguel Louis.

En la reunió es van tractar temes com el paper de la Sindicatura de Greuges en cada universitat valenciana: competències, reconeixement, etc.; l'avaluació dels aprenentatges: orientacions i conflictes; la relació dels defensors universitaris amb el Síndic de Greuges i les possibles línies de col·laboració entre defensores/és de la Comunitat Valenciana.

Finalment es va valorar molt positivament aquesta primera trobada, proposant-se una segona trobada en uns mesos per a treballar temes d'interès comú.

 

 

 

 

 

 

Defensora Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3771

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Defensor-Universitario-Universidad-de-Alicante/184638625035817

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464