Saltar apartados

Qui som

 

La Defensora Universitària s'encarrega de vetlar pel respecte als drets i llibertats de l'alumnat, del personal docent i investigador i del personal d'administració i serveis davant l'actuació dels diferents òrgans i serveis de la Universitat, tal com s'arreplega en l'art. 197 de l'Estatut de la Universitat d'Alacant.

No està sotmesa a instruccions ni mandat imperatiu de cap instància universitària, i les seues actuacions es duen a terme respectant els principis d'autonomia i independència, equitat i respecte a la confidencialitat. Efectua recomanacions, suggeriments i propostes per a solucionar els assumptes sotmesos al seu coneixement i per a millorar la qualitat dels serveis que presta la universitat en tots els seus àmbits.

Les seues actuacions generalment s'inicien en resposta a una queixa o reclamació. També pot actuar d'ofici i com a mediadora en la resolució de desacords o enfrontaments, previ acord de les parts implicades. 

 

  

 

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

19/09/2019
L'oficina de la Defensora Universitària participa en la Fira de Bienvenida a la UA

Acosta't per a conèixer-nos i sabere com podem ajudar-te.

T'animem també al fet que jugues amb nosaltres al Scrabble. Pots consultar la mecànica i les bases del joc punxant en l'enllaç superior

25/07/2019
XII Trobada de síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris

La Defensora Universitària ha assist a la XII Trobada de síndics de greuges, defensors i mediadors universitaris que es va celebrar en la Universitat de Barcelona el 12 de juliol.

28/05/2019
Jornada tècnica de la CEDU

La Defensora Universitària va assisitir el 9 de maig a la Jornada Tècnica de Treball que la CEDU va organitzar en la Universitat Politècnica de Madrid sobre "Fonaments i actituds bàsiques en l'Escolta Activa" a càrrec de la Dra. Consuelo Santamaría, Doctora en Filosofia i Ciències de l'Educació, Màster en Counselling i Màster en Humanització de la intervenció social. L'escolta activa és una habilitat complexa que requereix entrenament i que és fonamental en qualsevol situació on s'estableix una relació d'ajuda. La consideració de la persona en conflicte està per sobre del propi conflicte. Per açò, el centrar-se en la persona és una garantia que ajuda a acceptar les pròpies responsabilitats, al mateix temps que facilita el benestar personal. Per a poder dur a terme aquesta habilitat és necessari partir d'unes actituds bàsiques, i en aqueix context s'emmarca aquesta activitat formativa promoguda per la CEDU

29/11/2018
La Defensora Universitària ha presentat davant el Claustre la preceptiva memòria anual d'activitats

El 28/11/2018 la Defensora Universitària ha presentat davant el Claustre la memòria d'activitats del curs acadèmic 2017/2018.

24/10/2018
XXI Trobada estatal de defensors universitaris

Entre els dies 17 i 19 d'octubre de 2018, la Universitat de León va acollir la XXI Trobada Estatal de CEDU, en el qual s'analitzaren els temes:

  • La por davant la presentació d'una queixa: possibles conseqüències per l'absència de confidencialitat
  • La relació institucional de les Defensoríes amb els Serveis d'Inspecció Universitaris, el Defensor del Poble i els seus homòlegs autonòmics
  • La imatge pública de la Universitat
26/07/2018
La Universitat d'Alacant ha celebrat la XI Trobada de Síndics de Greuges, Defensors i Mediadors Universitaris de la Xarxa Vives

 

La Universitat d'Alacant (UA) ha acollit els dies 12 i 13 de juliol la "XI Trobada de Síndics de Greuges, Defensors i Mediadors Universitaris de la Xarxa Vives". L'activitat, desenvolupada en el marc Fòrum Vives, ha comptat amb la participació de tretze de les universitats que ho integren.

La trobada ha sigut inaugurada pel director de la Seu Ciutat d'Alacant, Jorge Olcina, la defensora universitària de la UA, M. Cecilia Gómez, i el rector de la UA, Manuel Palomar.

La trobada es va iniciar amb la ponència titulada «La participació de les/els estudiants en la gestió de les incidències de l'activitat docent. El procediment MISTRALENC de la UPV», que va ser a càrrec de Pablo Alcaraz, delegat d'alumnes de la Universitat Politècnica de València (UPV) i Edgar Martorell, president del Consell d'Estudiants de la UA.

A continuació, M. José Rodríguez, vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, va presentar la ponència «La inclusió com a indicador d'excel·lència en la Universitat».

Després d'ambdues ponències va tenir lloc el corresponent debat entre els assistents, que van reflexionar al voltant de la temàtica de les mateixes.

L'acte de clausura va ser a càrrec de la secretària general de la UA, Esther Algarra, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana Manuel Alcaraz, i la defensora universitària de la UA M. Cecilia Gómez.

 

 

 

 

 

Defensora Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3771

Fax: (+34) 96 590 3464

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Defensor-Universitario-Universidad-de-Alicante/184638625035817

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464